Žrebičkovina s sladkim krompirjem in koromačem

Tokratni receept zahteva zelo malo sestavin, a je kljub temu zelo okusno in zdravo.

Žrebičkovino, bogato z železom, sem tokrat kombinirala s sladkim krompirjem in koromačem. Koromač je vir vitaminov (vsebuje vitamin C, E, provitamin A in betakaroten) in mineralov. V njem najdemo železo, kalij, magnezij in kalcij. Vsebuje pa tudi veliko folne kisline. Prav tako je zdravju koristen sladki krompir, ki vsebuje ogromno prehranskih vlaknin, veliko antioksidantov ter je bogat vir ogljikovih hidratov. V njem pa najdemo tudi vitamine B6, C, D, ter karotenoide in minerale (železo, magnezij, kalij).

Za 200g obroka potrebujete:
  • 3 pesti sladkega krompirja (150g)
  • 1 pest koromača (50g)
  • 1 file žrebičkovine (50g)
  • 1 čajno žličko 100%, hladno stiskanega olja
Koromač narežite na manjše koščke. Sladki krompir olupite in ga narežite na rezine. Pripravite peki papir. Na polovico peki papirja položite narezan koromač, nanj zložite rezine sladkega krompirja ter na koncu še file žrebičkovine. Pokrijte s peki paprijem (kot bi zaprli knjigo) in s strani zavihajte robove papirja, da se ustvari nekakšen mošnjiček. To bo ustvarilo idealne pogoje za soparjenje vseh sestavin, ki se bodo navzele medsebojnega vonja in okusov. Mošnjiček s sestavinami dajte v predhodno ogreto pečico in pecite na 200°C 30 minut. Ko je pečeno, mošnjiček previdno odprite, da se ne opečete. Žrebičkovino narežite na manjše koščke, koromač in sladki krompir pa pretlačite z vilico. Dodajte še žličko kvalitetnega olja ter primerno ohlajeno postrezite.
Pa dober tek!

NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Če vaš malček še ne sprejema koščkov, vam svetujem, da vse sestavine pretlačite ali spasirate s pomočjo paličnega mešalnika.

Ni komentarjev:

Objavite komentar