Žrebičkovina z zelenjavnim pirejem

Žrebičkovina je zaradi visoke vsebnosti železa med bolj zdravimi vrstami mesa in ker gre za pusto meso, ga lahko v prehrano malčkov ključimo že želo zgodaj. Še posebej ga priporočam za tiste gurmančke in gurmančice, ki imajo nizko vsebnost železa v krvi. Poleg tega ima žrebičkovina nizko vsebnost maščob, je bogata z vitamini in beljakovinami, ki so ključnega pomena pri razvoju mišic in organov.

Zelenjavni pire sem pripravila iz korenčka in zelene. Slednja je bogat vir vitaminov A, B, C in E. Poleg tega vsebuje magnezij, kalij, natrij in kalcij. Zelena deluje kot blag diuretik ter ščiti, čisti in razstruplja naše telo, skrbi za zdrav krvni tlak ter znižuje raven holesterola. Tudi korenje je zelo zdrava zelenjava, saj vsebuje veliko alfa in beta karotena ter luteina, ki imajo funkcijo antioksidantov. Korenje je tudi bogat vir vitamina C.

Za tokratno kosilo (200g) potrebujete:

  • 1 manjši zrezek žrebičkovine (50g)
  • 1 srednje velik korenček (100g)
  • pol pesti zelene (50g)
  • 30ml adaptiranega mleka
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
Vse sestavine kuhajte na sopari ali v soparniku 25 minut oziroma toliko časa, da se korenček zmehča. Nato korenček in zeleno skupaj pretlačite, dodajte čajno žličko kvalitetnega olja ter adaptirano mleko in zmešajte v kremasto, pireju podobno kašico. Poleg postrezite žrebičkovino, ki ste jo na drobno nasekljali.
Pa dober tek!
NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Če vaš malček še ne sprejema koščkov, lahko vse sestavine spasirate s paličnim mešalnikom v enotno kašico. 






    Ni komentarjev:

    Objavite komentar