Zeleni pire in file kovača

Kovač je riba, ki je zaradi kvalitetnega in okusnega mesa med najbolj cenjenimi belimi ribami in je prepoznavna po črni piki na boku. Med belimi ribami je kovač najboljša izbira, saj vsebuje veliko vitaminov skupine B, je bogat s kalijem in omega 3 maščobnimi kislinami. Poleg tega pa je meso bele ribe lažje prebavljivo.

Za tokratno kosilo sem pripravila file kovača s prilogo iz krompirja in brokolija. Za 200g potrebujete:

  • 1 majhen file kovača (50g)
  • 1 manjši krompir (100g)
  • 1 pest brokolija (100g)
  • 30ml adaptiranega mleka
  • 1 čajno žlico 100%, hladno stiskanega olja
Krompir olupite in narežite na majhne koščke ter ga na sopari kuhajte 15 minut. Nato h krompirju dodajte brokoli in file kovača ter kuhajte še nadaljnih 10 minut. Ko je krompir kuhan, ga skupaj z brokolijem pretlačite v pire. Dodajte še 30ml adaptiranega mleka in čajno žlico kvalitetnega olja ter zmešajte, da nastane mehka, kremasta zmes. File kovača pa pretlačite z vilico. 
Pa dober tek!  


NASVET!
  1. Dodajanje 100%, hladno stiskanega olja je potrebno iz razloga, ker s tem obrok obogatimo z nenasičenimi maščobnimi kislinami skupine omega 3 in omega 6. Količino dodanega olja povečajte za četrtino čajne žličke, v kolikor vaš malček prepočasi pridobiva na telesni teži.
  2. Namesto adaptiranega mleka, lahko uporabite materino mleko.
  3. Če vaš malček še ne sprejema koščkov, lahko vse tri sestavine skupaj spasirate v enotno kašico. Sama sem mu kovača ponudila posebej, saj sem želela, da le-tega poje več. In res je z veseljem okušal ribo in tako zmazal kar cel file. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar