Pirin zdrob s hruško

Za okusen zajtrk (cca 200g), potrebujete:

  • 1 hruško
  • 1 jedilno žlico pirinega zdroba
  • 180 ml vode
Hruško olupite in jo narežite na tanke rezine (tako vam je kasneje ne bo potrebno pasirat). Hruško zalijte s 180 ml vode in kuhajte 10 minut. Nato vmešajte 1 jedilno žlico pirinega zdroba. Med mešanjem, kuhajte še 3 minute. Postrezite primerno ohlajeno.

Pa dober tek!

NASVET!
  1. Če boste hruško narezali na majhne in tanke rezine, se bo med kuhanjem kar raztopila, vam pa ne bo potrebno pasirat.
  2. Namesto pirinega zdroba, lahko izberete tudi koruzni, pšenični ali zdrob katerega drugega žita. Recept, kjer sem uporabila pšenični zdrob, vas čaka tu.
  3. Pri uvajanju goste hrane, je pomembno, da poskrbimo, da malček iz prehrane dobi dovolj železa, ki je ključnega pomena pri tvorbi hemoglobina. Več o tem v tej objavi 
Kaj pa ostali družinski člani?
Pirin zdrob s hruško je odlična izbira za zdrav, okusen in hranilen zajtrk. Količino sestavin prilagodite številu oseb. Za naju z Galom sem tako pripravila 2 hruški, jih skuhala v 4 dl vode in vmešala 3 jedilne žlice pirinega zdroba. Zraven se je seveda prilegla domača, turška kava z mlekom.



Ni komentarjev:

Objavite komentar